torek, 23. februar 2010

Naporen vikend v Gotenici! :)))





Ja, naporen je bil v vseh pogledih. Ampak sem ga preživela, bilo pa je res nepozabno, super družba, nova poznanstva in predvsem nova znanja. Trije dnevi z reševalci ne morejo obetati nič drugega kot nepozaben vikend, to je garancija. V petek popoldne smo se celjanke nabasale v avto, seveda smo imele prtljage kot da se odpravljamo na morje za štirinajst dni. Klasično, to smo pač ženske in pri tem nam ni pomoči. :)





V petek zvečer smo imeli prva predavanja orientacije, kjer smo se spoznali z osnovnimi pojmi, nato pa so sledila druženja po sobah. Čeprav smo se punce želele nekoliko naspati, nam to ni ratalo, zato pa smo vsem to vrnile naslednjo noč. V soboto smo nadaljevali s predavanji, po kosilu pa smo prenesli novo nastalo znanje v praktične namene. Če povzamem na kratko; na karte smo vrisali kontrolne točke, katere smo s pomočjo kompasa potem tudi našli. In proti vsem pričakovanju (kako težka je orientacija), mi je kar nekaj stvari jasnih in jih razumem. Moram pa pohvaliti našega predavatelja g. Skavta, ki nas je tri dni prenašal, njegov način predavanja je strašno zanimiv, saj ima ogromno humornih vložkov, kar mu je zagotavljalo, da nikoli ni izgubil naše pozornosti. Res, en super človek z zanimivimi pogledi. :) Ja, to naše tavanje na terenu pa so rešili naši starejši vzorniki, ki so nas prišli iskati s kombiji, saj se je že nočilo in nekaj energije smo morali privarčevati za večer. Večer je bil poln smeha, saj smo začetniki pripravili presenečenje starim mačkom, tako so morali malo obnoviti znanje prve pomoči, vrvne tehnike in orientacije. Lahko rečem, da so izvrstno sodelovali in se počteno nasmejali, začetniki pa bodo dobili dvojno dozo nazaj na lavinskem tečaju na Vršiču (katerega se mi ne bomo udeležili, juhuhuhu-ker bi bilo sigurno naporno, naslednje leto pa sigurno). :)







V glavnem, kot vedno, noč je prehitro minila in jutro se je prikazalo prezgodaj, kar smo občutili na svoji koži. V nedeljo smo še naredili eno terensko vajo, nato pa je sledila analiza vikenda, kjer smo se vsi strinjali z uspešnostjo celotnega vikenda.





Upam, da se naslednje leto spet vidimo v Gotenici, vendar takrat v drugi skupini in seveda s Tio! :)

Ni komentarjev:

Objavite komentar