sreda, 7. april 2010

Treningi, treningi, predstavitev, pa spet treningi...:)

Naša TV zvezda:


Tudi ta teden je bil izredno pester. V petek, 2.04.2010 sva se z Nedo udeležili predstavitve naše dejavnosti in društva, ki ga je organizirala Uprava RS za zaščito in reševanje Izpostava Celje in sicer v sklopu razglasitve najboljšega literarnega in likovnega dela v šolskem letu 2009/2010 na temo "Naravne in druge nesreče- živali in nesreče". Poleg reševalnih psov je svojo dejavnost predstavila tudi policija, ki je pokazala delo z intervencijskim psom, največja atrakcija pa je bila psiška pasme Nemški lovski terier, ki je usposobljena za iskanje drog. Nihče si ni mogel predstavljati, da v policiji služi taka mala kepica, ki je prisotna skoraj na vsaki hišni preiskavi, kjer je sum prisotnosti nedovoljenih substanc. Najprej sta bila na vrsti policista, ki sta odlično opravila nalogo, nato pa sta na svoj račun prišli Tia in Xana. Najprej smo pokazali eno iskanje, potem pa sta Neda in Xana pokazali poslušnost, za konec pa še nekaj atraktivnih trikcev, nad katerimi so otroci najbolj navduši. Čisto so navdušeni nad slalomom, pa osmico med nogami, pa plazenjem, pa mahanjem stoje z eno tačko,... Za konec so lahko prišli tudi pobožati Tio in Xano, vendar so ju najbolj razveselili s tem, da so jima metali žogice. Za vse pse je pa bila najbolj atraktivna maskota civilne zaščite in sicer ježek, ki bi si lahko kmalu zapel zaradi policijskega psa- JEŽEK TEKA, TEKA IN SE KOTALI! :)))




Več napisanega na to temo:
http://www.sos112.si/slo/izpostava_clanek.php?IzpostavaID=1&catid=27&id=3855#

V petek popoldne je sledila izpitna situacija premagovanja ovir, katero sta sodila Miha in Jure. S Tio sva se odlično odrezali, premagali sva skoraj vse ovire, Tia je le podrla preskok (čeprav je to zanjo mala malica), tako da sva bili zelo pohvaljeni, še posebej pa je Jure pohvalil najino detaširanje. :) Like it a lot!!!
Ovire nama res gredo od rok in nog, za poslušnost pa nimam pojma kaj naj si mislim. Kar bo, pa bo ! :)


V soboto sta nas obiskali kolegici Tina in Andreja iz Naklega, tako da smo ponovno celo soboto porabili za treniranje. Najprej smo bili na ruševini v Začretu, nato pa smo šli potrenirat še na poligon, saj Tino čaka z borderko Boko prvi ruševinski izpit, katerega mislim, da bosta odlično opravili. Spet ena lepa sobota v dobri družbi dvonožnih in štirinožnih prijateljev! :)


Včeraj pa spet standardni torkov trening v Začretu, kjer smo našli še en dodaten grob za izpite. S Tiinim delom sem bila zelo zadovoljna, še vedno je noro motivirana za iskanje, tudi njen lajež je bil izredno zadovoljiv včeraj (na zaprtega markerja), Tomi pa jo je za konec čisto nakuril tako da je skoraj eksplodirala. Še en trening iskanja, potem pa končno izpit. Prav veselim se že! :)


Med vsemi temi trenigi pa maksimalno uživamo:

3 komentarji:

  1. Vajino deteširanje je za prste obliznat:)!

    OdgovoriIzbriši
  2. Da ne boš mislila.. itak imata vse vaje odlične!! Sam pr deteširanju pa vaju res lahka gledamo z odprtimi usti:)!! Super sta! Še malu, pa bosta v regijski enoti:)!!

    OdgovoriIzbriši